Nema proizvoda u korpi.

jul
02
2020
Noćno svetlo u dečijoj sobi – Kako ga postaviti i koliko je bitno.

Noćno svetlo u dečijoj sobi – Kako ga postaviti i koliko je bitno.

Kategorije: Nekategorizovano

Tokom prvih meseci bebinog života, mlade mame i tate malo toga cene i upola koliko prospavanu noć. Ipak, realnost prvih meseci života sa bebom podrazumeva česta buđenja i brojne aktivnosti zbog kojih u mraku postajemo velemajstori šunjanja, okretni i spretni.

Šta je noćno svetlo?

Noćno svetlo za bebe i decu podrazumeva blag i topao izvor svetlosti koji omogućava snalaženje u mraku, ne remeteći san.

Čemu služi?

Na šta je potrebno obratiti pažnju?

Prednosti upotrebe noćne lampe su brojne, ipak potrebno je povesti računa o sledećim stvarima:

Noćnu lampu postavite na strateški odabrano mesto tako da vam olakšava aktivnosti koje obavljate u mraku, ali vodite računa da ne bude previše blizu kreveca kako svetlost ne bi budila bebu.

Sijalice koje emituju plavu svetlost negativno utiču na san, zato za noćno svetlo uvek birajte toplo svetlo.

Sijalica niske voltaža stvoriće prigušenu svetlost i idealan ambijent za uspavljivanje.

Kad god je to moguće, pogasite sve izvore svetlosti. Potpuni mrak najpovoljnije utiče na kvalitet sna, pa, ukoliko je to izvodljivo, ugasite noćno svetlo nakon što dete zaspi.

Ponekad svetlost ohrabruje mališane da se tokom noći igraju umesto da spavaju, pa ukoliko primetite da vaše dete noćno svetlo koristi kao priliku za odlaganje sna prilagodite rutinu u najboljem interesu deteta.

Praktičnost nikada nije bila lepša.

Pored toga što su izuzetno korisne, dečije noćne lampe mogu biti i veoma dekorativne. Drvena lampa veoma efektno vizuelno zaokružuje prostor, a veseli motivi raspiruju maštu. Čuvena duga momentalno razvedrava svaki kutak, glava u oblacima i veselim balonima obećava najslađe snove, pečurka priča ušuškanu šumsku priču, a verne životinjice su tu da prave društvo svojim malenim prijateljima.

Odaberite svoj omiljeni oblik i boju ili personalizujte drvenu lampu imenom deteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostavi poruku
Poruči telefonom, 060/150-51-01 radnim danima od 09-17h