Dobrodošli,

Mi smo Nemanja i Lidija, dvojac koji stoji iza brenda Ellika. Po struci mašinski inženjer i molekularni biolog, po opredeljenju stolari, dizajneri, fotografi

Ideja o sopstvenom biznisu se rađa početkom 2016. godine, iz potrebe da našoj deci pružimo nešto drugačiji prostor za igru i odrastanje, koji će odisati jednostavnošću i prirodnim materijalimi, ali i da bolje, više i kvalitetnije iskoristimo vreme provedeno sa njima.

Iste godine, pakujemo kofere, ostavljamo sigurne poslove u struci i napuštamo Italiju, u kojoj smo završili studije i zadržali se više od decenije. Spajamo El i Ka, početna slova imena naših devojčica (Elena i Kalina) i stvaramo Elliku.

Pronaći stolare koji će naše ideje sprovesti u delo, ispostavilo se mnogo teže nego što smo očekivali. Završavamo potragu odlukom da izgradimo i opremimo sopstvenu radionicu.

Zahvaljujući formalnom obrazovanju, zanatu pristupamo sa puno pitanja i željom za učenjem. Poznavanje materijala i njihovih osobina kao i znanje da projektujemo strukturalno čvrst i izdržljiv komad nameštaja nam otvara potpuno nove mogućnosti.

Inspiracija su nam skandinavska svedenost, organski oblici, prirodni materijali i minimalistički pristup dizajnu.

Za izradu proizvoda koristimo lokalno drvo, iz održivih izvora. Kvalitet nam je bitniji od kvantiteta pa proizvodimo u malim serijama. Ne prestajemo da postavljamo sebi velika pitanja i zadajemo velike ciljeve. Hvala vam što nas podržavate u tome!

P.S.

Ukoliko vas put nanese u Sombor, slobodno svratite! Bilo bi nam drago da vas upoznamo.

Ostavi poruku